Home » Uncategorized » Как да планираме ремонт на баня?

Как да планираме ремонт на баня?

На първо място е добре да можете да си представите помещението по начина, по който искате да изглежда. Казват, че домът и всяко помещение в него отразяват самия собственик, неговите интереси, личността и въображението му. Банята е помещение, което може да съчетае функционалност и естетика. За тази цел ви е нужно да изградите проект. Личната визия за нещата е добре да консултирате със специалист, който да може да я допълни с професионални съвети.

Вземете решение къде да бъдат позиционирани тоалетната чиния, душ кабината, батерията на душа, мивката и останалите аксесоари. Преценете също така какви да бъдат плочките и на какво производство ще заложите. От всичко това зависи и вашата безопасност и удобство, свързани с ВиК и Ел. инсталациите.

Най-вероятно ще сте заложили на работа с фирма, затова не забравяйте да поискате да подпишете договор, който да определя каква точно ремонтна дейност ще се извършва и в какъв времеви период. Също така може да поискате гаранция, която ви дава правото да поискате отново услугите на компанията, ако нещо се повреди или някакъв елемент от работа се е оказал неправилно извършен.

Какво ще включва ремонта и освежаването на банята? Това е строго индивидуално спрямо помещението. Най-общо се включват дейности като сваляне на стари плочки, изравняване на стените, подова замазка, лепене на нови плочки, последвано от фугиране, поставяне на ъглови лайсни, фризове и т.н. Ако старите санитарни аксесоари са премахнати се поставят нови – мивка, тоалетна чиния, шкафчета, душ и т.н. Съвет към вас е да не забравите да се погрижите и за качественото вентилиране. В зависимост от случая понякога се налагат и промени по ВиК и Ел. инсталациите. Накрая се почиства и вашето помещение е готово да бъде използвано от цялото семейство.

Бъдете смели и си подарете една прекрасна баня, в която да можете да се отдадете на заслужено спокойствие след работния ден, който сте имали.

 

Източник: https://www.keramo-bg.com

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: