Home » Uncategorized » Корабът на свободата, Плаващия Град ще бъде вечно на път
Корабът на свободата, Плаващия Град ще бъде вечно на път

Корабът на свободата, Плаващия Град ще бъде вечно на път

Както DailyMail писа, Плаващия град, ще бъде почти три пъти по-дълъг, от най-големия строен да сега, круизен кораб Queen Mary II.

koraba na svobodata plavashtia gradВ дългият над километър и половина плаващ град ще има училища, болница и паркове за неговите 50 000 жители.

Корабът на свободата е на 25 етажа и ще има също с казино, художествена галерия, парк, аквариум и търговски център

Концепцията, проектирана от базираната във Флорида „Freedom Ship интернационал“ ще струва $ 10 билиона

Теглото на кораба ще бъде 2,7 милиона тона – което го прави твърде голям, за да може да акостира на повечето пристанища по света. Той ще прекарва 70 на сто от времето си закотвен на разстояние близо до по-големите градове, и плаването на почивка между отделните страни.

Той ще има летище на покрива, с писта обслужващи малки частни и търговски въздухоплавателни средства, извършващи полети с до 40 пътника. Самолетите, ще могат да кацат и излитат, дори когато кораба е в движение.

koraba na svobodata plavashtia gradКорабът ще бъде през цялото време в морето, като ще прави пълна обиколка на света веднъж на всеки две години.

Ще бъде задвижван от слънчева енергия и енергията на морските вълни.

На корабът ще могат да живеят 50 000 души и 20 000 души екипаж, но той ще има достатъчно допълнително пространство, за да посреща още 30 000 посетители дневно, както и да посреща 10 000 гости, на своите жители.

Плаващият по целия свят Кораб на свободата, ще се придвижва от пристанище в пристанище, като никога няма да остава на едно място достатъчно дълго, за да не остави възможност на жителите му да се отегчат…

За тези, които обичат да пътуват, живота на борда на първия в света плаващ град, е примамлива оферта. Единствената спънка е, че още не е построен.

Неговия недостатък е, че ужасно много прилича на многоетажен паркинг.

koraba na svobodata plavashtia gradХарактеристики:

Ширина: 750 фут

Дължина: 4500 фут

Височина: 350 фута

Тегло: 2,7 млн. тона

Дизайнерите му са направили тези компютърно генерирани снимки на проекта, които се надяват да осъществят.

koraba na svobodata plavashtia grad

Според планираният маршрут, на снимката, кораба ще потегли от източното крайбрежие на САЩ през Атлантическия океан към Европа, преминавайки покрай Италия и ще заобиколи, за да продължи плаването си около Африка и в цяла Австралия. След това той ще пътува в Азия, като ще посрещне края на годината, на западния бряг на САЩ и Южна Америка.

Вижте още снимки в галерията:

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: