Home » За Забавление » Най-страховитите насекоми, които не би искал да видиш на живо
Най-страховитите насекоми, които не би искал да видиш на живо

Най-страховитите насекоми, които не би искал да видиш на живо

Тези странни малки създания имат не само уникална окраска, форма и размери, но и страховит външен вид. Виж 10 от най-интересните насекоми в света

Дарт Вейдър

Дарт Вейдър

Мравката Cephalotes atratus изглежда страховито и носи такава каска, сякаш има супер сили. Прилича на Дарт Вейдър от кинопоредицата „Междузвездни войни“. Странното при тази мравка е, че тя може да направи 180-градусов завой, докато се плъзга във въздуха.

Хелоу Кити

Hello Kitty

Тази гъсеница прилича страшно много на любимото котенце на децата по цял свят Hello Kitty. Както сами можете да си представите, тези сладки гъсеници са хит в Япония. Не знаем много за това насекомо, освен че е супер сладко.

Елвис Пресли

Elvis Presley

Това насекомо, което разнася не особено приятна миризма, има уникална маркировка на гърба си. Украската наподобява човешко лице със странна прическа и прилича  на краля на рокендрола Елвис Пресли. Буболечката е била забелязана съвсем случайно в горите на Сингапур от известен фотограф.

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Виждате приликата, нали?! Това е Megalopyge opercularis. В стадий на гъсеница са пухкави и меки, но и изключително опасни. Могат да ви убодат с отровните си бодли. За щастие няма да се стигне до трагични инциденти, но е препоръчително да не ги докосвате.

Мимоза Cup Caterpillar

mimoza

Еволюцията не винаги има здрав разум, нали? Първо е направила най-колоритната и съблазнителна гъсеница на планетата, а след това е решила да я покрие със страховити бодли. Може да се срещне в различни части на Северна Австралия. Тази гъсеница има жило, което може да причини по-болезнени ужилвания от оса.

НЛО

Alien Caterpillar

Гъсениците са по-уязвими към хищници, отколкото на по-късен етап като пеперуда. Това извънземно зелено същество е родом от Филипините и изглежда страховито. Няма да ви обясняваме защо ни прилича на НЛО. То е очевидно, нали?

Посетете и Фейсбук-страницата ни!

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: