Home » За Забавление » Най-фрапиращите неразкрити мистерии на всички времена (СНИМКИ)
Най-фрапиращите неразкрити мистерии на всички времена (СНИМКИ)

Най-фрапиращите неразкрити мистерии на всички времена (СНИМКИ)

Има много тайни в живота, които все още нямат отговори

Макар технологиите да са в своя апогей, все още има неразгадани мистерии, които не спират да будят интерес. Ето някои от тях.

Taos Hum, щат Ню Мексико, САЩ

мистерии 1

Таоското бръмчене е природен феномен, за който учените нямат никакво обяснение и до днес. Това специфично бръмчене прилича на шум от дизелов двигател. Въпреки че се чува от всеки, различните високотехнологични методи не могат да го регистрират. Всеобщото мнение е, че това бръмчене е адски дразнещо и неприятно, като понякога се чува и свистене и дори свирене с музикални инструменти. Освен това, този шум може да причини дискомфорт и неразположение у хората. Макар досега да са проведени редица изследвания, все още не е установен източникът на шума.

Voynich Manuscript (Ръкописът на Войнич)

2

Ръкописът на Войнич е тайнствена неразчетена досега книга, написана през XV век от неизвестен автор на неизвестен език с употребата на неизвестна азбука. Странният ръкопис е изучаван интензивно от много професионални криптографи, сред които най-добрите и известни американски и британски криптоаналитици. Всички те се провалят в задачата си да разберат какво всъщност пише в ръкописа. Смята се, че е твърде възможно книгата да представлява безмислена поредица от символи. Сега тя се съхранява в Библиотеката за редките книги и ръкописи в Йейлския университет.

Джак Изкормвача

mystery-3Този образ се среща в много филми и телевизионни продукции, но всъщност е вдъхновен от истински човешки образ, действал през втората половина на 1888 година. Джак Изкормвача е псевдоним на сериен убиец, убил единадесет жени. Почти всички от тях са били жрици на любовта, като труповете им са намерени в ужасяващо състояние.  

Още интересни истории ТУК!

Посетете и Фейсбук страницата ни!

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: