Home » Uncategorized » Полезно за шофьори! Какво крият от КАТ!
Полезно за шофьори! Какво крият от КАТ!

Полезно за шофьори! Какво крият от КАТ!

Разкрития за КАТ, които могат да бъдат полезни за шофьорите

Тази статия не е предназначена за екстремни търсачи на смърт по родните пътища, а за улеснение живота на хора, които карат разумно, спазват правилата на движение и най-важното: АКО УПОТРЕБЯВАТ АЛКОХОЛ, ТО Е СЛЕД КАТО СА УГАСИЛИ ДВИГАТЕЛЯ!

kat

Патрулиращите на пътя не разполагат с уред, с който може да засече вашата скорост. Ако ви спрат за превишена скорост, поискайте да видите уреда установил това.

Мобилните камери не могат да снимат през ноща, тъй като нямат вградена светкавица. Такива имат само стационарните камери.

Радарът не ви засича в тунел. Независимо дали е мобилен или стационарен, той не улавя обратния сигнал, който се отразява в стените на тунела.

На база на клиповете от градските видеосистеми за наблюдение, не може да ви бъде съставен фиш за превишена скорост. Те нямат вграден радар.

Ако профучите с безумната скорост от 250 км/ч. /особено при нашите пътища!!!/ покрай стационарна камера, тя на практика няма да ви забележи. Не е проектирана така, че да улавя скорост, над посочената.

Ако дрегерът, на катаджията ви покаже съдържание на алкохол над допустимите 0,5 промила, а вие сте сигурен в себе си, не бързайте да се бъркате в джоба, за да ви остави на мира. Единствено съдържанието на кръвната проба е неоспоримо.  Механичния уред измерва алкохола, според количеството издишан въздух, което е само ориентировъчна индикация.

Имате право да поискате от полицая валиден документ за дрегера с който ви изпробва, указващ годността му с технически преглед и неговата собственост от МВР.

Винаги настоявайте да ви напишат фиш, а не акт за глоба до 50 лева, ако сте съгласни с вината си.

Ако карате със зимни гуми през лятото, не могат да ви глобят за това. В закона предвидени санкции за такава идиотщина няма.

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: