Home » За Новините » Светът сведе глава пред саможертвата на Пламен
Светът сведе глава пред саможертвата на Пламен

Светът сведе глава пред саможертвата на Пламен

Пламен Петков получи посмъртно Орден за храброст от британската кралица

Пламен Петков, който загуби живота си, докато спасява живота на 5-годишно англичанче, получи посмъртно Орден за храброст от британската кралица. Кралският орден за храброст се присъжда в много редки случаи. Създаден през 1974 година, той е присъждан приблизително 1000 пъти.Пламен Петков

Майката на храбрия българин е получила покана да посети Бъкингамския дворец, където да й връчат ордена за храброст в памет на сина й.

Zamajete.com припомня, че Пламен Петков получи и Орден за храброст – първа степен през юни 2012 година. 32-годишният българин се удави на плажа в Западен Уитеринг, Южна Англия, на 26 май 2012 година. Пламен забелязва 5-годишно детенце в опасните води и скача да го спаси, без да помисли за собствената си безопасност. След като предава детето на уплашената майка, той е повлечен от вълните навътре. Когато го изкарват от водата, вече е в безсъзнание. Пристигналият на мястото медицински екип не успява да го спаси.

Трябва да отбележим, че на брега, освен Пламен, е имало много други хора, но никой от тях не е рискувал живота си заради бедстващото дете. Направи го един българин, чиято саможертва е достойна за уважение.

Потребители в мрежата подчертават, че във Великобритания трябва да си спомнят по-често този случай и българската саможертва, а не само да коментират негативно българския народ.

Поклон пред паметта на този велик българин с голямо сърце! Почивай в мир!

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: