Home » За Мъжете » Уникалният мъжки часовник скелетон Patek Philippe Calatrava Squelette
Уникалният мъжки часовник скелетон Patek Philippe Calatrava Squelette

Уникалният мъжки часовник скелетон Patek Philippe Calatrava Squelette

През 2017 година една от най-престижните световни хайенд швейцарски марки Patek Philippe продължава да удивява часовникарския свят с поредния си уникален мъжки часовник Calatrava “Squelette” Ref. 5180/1R-001. Самонавиващият се механизъм на марката с микроротор калибър Caliber 240 се трансформира през 2017 година и вариациите от него са приложени в няколко нови модела, включително уникално красивият скелетонизиран мъжки часовник Calatrava “Squelette”.

Часовникарската къща Patek Philippe е основана през 1851 година в Швейцария и още от създаването си се фокусира неизменно върху направата на луксозни часовници. Прецизните часовници Patek Philippe се създават изцяло във фабриката на марката, включително механизмите са собствено производство, а сред тях са едни от най-забележителните калибри в света.

За пръв път Patek Philippe представя вариация на скелетон на емблематичната си колекция Calatrava през 2008 година. Новият мъжки модел от 2017 година, чиито механизъм е означен като Caliber 240 SQU, представя не само сложното изкуство на скелетонизация, но и на филиграновата гравюра. Пластините и мостовете на калибър 240 SQU са пробити до максималната възможна степен, за да се осигури най-идеалният изглед на всяка част от механизма, без да се нарунаруши неговата функционалност. Естетичните акценти включват отворена плоча непосредствено над барабана на главната пружина, която предлага удивителен поглед към навитата пружина под внимателно оформения кръст „Калатрава“ – символ, който е регистрирана търговска марка от „Патек Филип“ повече от 100 години. Като цяло, казват от Патек Филип, скелетонизирането на всяко движение изисква повече от една пълна седмица работа.

След склетонизацията идват по-нататъшните усъвършенствания на работната маса на гравьора, който посвещава повече от 130 часа, според Патек, за добавяне на арабески и украсителни декорации към останалите структури на механизма. Сред тези декорации са подписът на марката „Patek Philippe Gen?ve“ върху рамката, около украсения кръст „Калатрава“ и емблемата „PP“, обозначаваща отпечатъкът на марката Patek Philippe, на микроротора, който е направен от 22 карата розово злато. В последната стъпка движещите се части са покрити с розово злато и полирани, за да постигнат визуална хармония с корпуса и верижката. Пръстеновидният ринг, който оформя калибър 240 SQU, изработен от 5N розово злато, също е отворен, приравнен към 12-те спици, които служат като маркери вместо традиционния циферблат.

Това изключително представяне на скелетизирания механизъм остава стабилно и във функционално отношение, отговарящо на високите стандарти на Patek Philippe Seal – сертификацията за качество на собствената марка, с точност от -3 до +2 секунди на ден. С диаметър 27,5 mm и височина 2,53 mm, Caliber 240 SQU се състои от 159 части, включително 27 камъка, и предлага 48-часов резерв на мощност.

Това елегантно, но минималистично движение намира своето убежище в кръглия корпус на този изящен мъжки часовник, направено от цвят 5N 18-каратово розово злато и с диаметър 39 мм и дебелина 7 мм. Предното и задното стъкло са изработени от сапфирни кристали, а корпусът е водоустойчив до 30 метра. Стрелките на часовника са фино изработени от 18 карата бяло злато със сиво покритие. Верижката, решена в елегантна ситна плетка, изработена също от 18 карата розово злато, завършва цялостния перфектен външен вид на този неповторим мъжки модел Patek Philippe Calatrava “Squelette”. Продажната цена на този часовникарски шедьовър е $ 98,660.

Автор: Мегамол за часовници

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: