Home » За Работата » 10 причини все още да си без работа
10 причини все още да си без работа

10 причини все още да си без работа

Има хора, които сякаш привличат предложенията за работа и такива, които сякаш ги отблъскват. Виж основните причини за този парадокс.

1. Липсват ти социални контакти и активност в интернет. Никога не подценявай новите си познати. Истината е, че най-апетитните длъжности не се разгласяват. Вероятно и сам знаеш, че е по-лесно да си намериш работа

Защо все още си без работа?

Защо все още си без работа?

чрез познати, отколкото чрез обява за работа. Активността в интернет също е от съществено значение, затова търси и онлайн.

2. Не се държиш подходящо на интервюто за работа. Неподходящото облекло и неуместното поведение често са причина да получаваш „Не!“ от работодателите. Ще се изненадаш колко много хора се появяват на интервю за работа с дъвка в устата, с неугледни дрехи и се държат невъзпитано. Арогантното държание също може да стане причина да приключат интервюто ти за отрицателно време.

3. Прекалено много пиърсинг. Младото поколение обича пиърсинга и татуировките, но не и работодателите. Вие ще наемете ли някой с прекалено видни татуировки и пиърсинг по цялото тяло?!

4. Не се бръснеш. Най-малкото, което може да направиш, е да се обръснеш, за да получиш желаната работа. Непрофесионално изглежда да се появиш с 3-дневна брада, освен ако не си някоя кино звезда.

5. Свръх-квалификацията понякога пречи да си намериш работа. Не че работодателят ти има нещо против твоята квалификация, просто не може да ти предложи подходящо заплащане. За него е ясно, че междувременно ще си търсиш по-добра работа и ще напуснеш.

6. Пушиш! Ето още една причина да кажеш завинаги „Не!“ на този досаден навик. Много работодатели не наемат пушачи, дори самите те да пушат.

7. Няма търсене в твоята сфера. Заради кризата много брокери на недвижими имоти останаха без работа. Трудно ще си намериш работа в този сектор точно сега, тъй като пазарът е замрял.

8. Депресиран си. Много мъже се депресират, когато останат без работа. Някои от тях дори преминават на медикаменти. Бъди внимателен при използването им, защото те могат да застрашат кариерата ти.

9. Имаш проблем с гнева. Гневът може да стане причина да не те вземат на работа, тъй като работодателите търсят уравновесени служители.

10. Не спазваш сроковете. Работодателите приемат, че си безработен и на разположение за срещи и интервюта. Ако пропуснеш важна част от интервюирането, това автоматично ще те дисквалифицира.

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: