Home » Uncategorized » 8 от най-богатите хора, които лишават децата си от наследство
8 от най-богатите хора, които лишават децата си от наследство

8 от най-богатите хора, които лишават децата си от наследство

Богатите хора лишават децата си от наследство 

Богатите също плачат , или по-скоро техните деца. Това е така, защото много от родителите не искат да превърнат децата си в мързеливи нехранимайковци, а искат децата им да постигнат своето богатство сами. Ето една малка селекция от богати хора, които оставиха децата си почти без наследство.

bogatite hora1 . Бил Гейтс ( Microsoft CEO ) . Независимо от факта, че Бил Гейтс е един от най-богатите мъже в света, той не иска да остави състоянието си, от милиарди долари на трите си деца. Обяснява това с думите, че ако той завещае парите на децата си, от това нищо добро няма да излезе, нито за тях, нито за обществото. Половината от богатството, след смъртта му, завещава за  благотворителност, като поиска същото от останалите милиардери с неговия ранг. Той и съпругата му създадоха фондацията "Клетвата за дарение", която да управлява тези капитали.

2 . Gene Simmons ( басист на KISS ) . Симънс твърди, че той е направил всичко, от нищото, по трудния начин. Оттласнал се от дъното с труд, той спечелва 28 златни диска и основава една от най-популярните групи в САЩ. Убеден е, че двете му деца ще трябва да минат по такъв път, за да се постигнат нещо истинско в живота си. Разбира се, по голи задници, няма да ги остави, но и 300 милиона богатство, също няма да видят. Той е решил да завещае по-голямата част от парите за благотворителна кауза.

how_rich_people_640_353 . Уилям Барън Хилтън (Собственик на хотелската верига Hilton ). Дядо, на известната в хайлайфа, Парис Хилтън . Според волята си 97% от богатството си завещава за благотворителност, а останалите 3% се разделят поравно между всички наследници.

4 . Naydzhella Lawson („Кралицата на храната“) Тя е наречена така от критиците, заради начина си на поведение в собствените си кулинарни предавания. Въпреки, че тя самата е израснала в Naydzhella-сравнително заможно семейство, решава да лиши децата си, от възможностите, които имат децата на заможните родители. Докато учат, тя няма да ги остави без финансова осигуреност, но след училище те ще трябва да работят и да печелят сами, своите пари.

5 . Уорън Бъфет (инвеститор и филантроп) . Уорън оставя 99% от богатството си за благотворителност, като 83% от тях ще отидат във Фондацията на Гейтс. Както той каза : "Аз искам да оставя на децата си достатъчно, за да имат свободата да изберат нещо, което да правят, но не достатъчно, за да не правят нищо. "

bogatite hora6 . Andrew Lloyd Webber ( композитор в музикалния театър). Работата, като композитор донася на Андрю стотици милиони долари, но с тези пари, той планира да подпомогне развитието на музикалното образование. Вебер смята, че богатите не трябва да правят техните деца и внуци богати наследници, просто така и че най-правилната инвестиция е в изкуството. Разбира се и той просяци няма да ги остави, но сериозна част от наследството му ще отиде за  благотворителност.

7 . Тед Търнър ( основател на CNN и TBS). Търнър има пет деца от три брака. Но децата му, съвсем не могат да се похвалят, с голямо наследство от баща си .

8 . Т. Буун Пикънс (глава на нефтена корпорация). Неговото богатство се оценява на близо 1,5 млрд. $. Е, както разбираме, няма да остави всичко на децата си. Той ще даде половината от състоянието си за фондацията на Гейтс, "Клетвата за дарение". Както Пикънс казва: "Аз вярвам, че когато парите се предават по наследство, те носят повече вреда, отколкото полза. "

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: