Home » Uncategorized » Bugatti Veyron Super Sport, най-бързата кола в света
Bugatti Veyron Super Sport, най-бързата кола в света

Bugatti Veyron Super Sport, най-бързата кола в света

Bugatti Veyron Super Sport, наистина е като среден пръст в лицето на всичко логично и смислено за колите. Комбинация от несъвместими изисквания, но въпреки това умопомрачаващ резултат.

bugatti_veyron_super_sport  Записана е в книгата на световните рекорди на Гинес, като най-бързата кола в света. За протокола е имало два записа, като за Рекордите е взето средно аритметично от двата.  В първия манш достига скорост от 427.93 km / h (265.90 mph) и при втория опит достига скорост от 434.20 km / h (269.80 mph)  – средно 431,072 kmph/267 mph. Това го прави най-бързият сериен автомобил в света.

Сериен, колко да е сериен, когато почти всички модели на Bugatti се произвеждат в серии от до 3 бр. Е вярно, че от Bugatti Veyron Super Sport са пуснати на пазара 30 бр.

На 6 април 2013 г., Bugatti постави рекорд за най-високата максимална скорост на всеки роудстър в света с Veyron Grand Sport Vitesse, достигайки средна максимална скорост от 408.84 km / h (254.04 mph).

 

bugatti_veyron_super_sportКолата, която е била проектирана от Volkswagen Group. За първи път е произведена и пусната в Molsheim, Франция. Главен дизайнер на Veyron е Хартмут Warkuss, а екстериора е проектиран от Jozef Kaban на Volkswagen. Голяма част от инженерните работи се провежда под ръководството на Волфганг Шрайбер.

Цената на този суперавтомобил е $2,4 млн., горе долу, колкото е цената на средно голям Карибски остров.  Другата изненада при него е, че Bugatti Veyron Super Sport ще пристигне при вас с 3 години гаранция.

Да ама, има и недостатък, при нас пристига с ограничение на скороста само до 415 км/ч….!

Вижте го в галерията!

Leave a Reply

Scroll To Top
%d bloggers like this: